Softglider kontakta oss

Kontakt

Vill Du provköra?
Det går hur bra som helst, men vänligen ring först, så vi kan boka en tid.

Kvalitetsimport Sverige

Andesitgatan 9 H, 25468 Helsingborg.
Telefon: 0793-496162
Öppet: Måndag – Fredag, 9.00 – 16.00


Vanliga frågor

Vänligen läs FAQ innan du skickar meddelande.

Hur mycket kostar frakten av en Elmoped?

Vi har infört fri frakt av Elmopeder inom Sverige.

Vilken betalmetod använder ni i er webbutik?

Vi använder Klarna eftersom de erbjuder flera alternativ. Du kan välja det som passar bäst för dig.

Hur lång tid tar frakten?

Normalt tar det 3-4 vardagar innan du får godset. När vi skickat godset får du ett sändningsnummer som du kan spåra. Det är viktigt att du angett rätt leveransadress och telefon nummer, då DHL aviserar godset med hjälp av din information.

Hur säkert är det att handla i er webbutik? Är mina uppgifter skyddade?

Det är säkert att handla här. Vid köp går dina personuppgifter till Klarna, som skyddar dina uppgifter. Dina övriga uppgifter använder vi för att kunna transportera godset till dig. Vår egen server är väl skyddad och vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till andra.

Vad exakt händer när jag lagt min order?

När vi får in din order har redan Klarna kontrollerat dina uppgifter, och du får epost med ett ”tack för din order”. Vi gör då i ordning din beställning och bokar transporten. Du får då ytterligare en epost med ditt sändningsnummer som du kan spåra.

Hur skall batterier vinterförvaras?

Det man först skall tänka på är att batteriet inte skall vara anslutet till mopeden, då vissa enheter som t.ex larm använder en liten mängd ström som kan tömma batteriet helt under vintern. Koppla därför av batteriet. För modeller med löstagbart batteri är det enkelt att bara dra ut kontakten. För HB1, vars batteri alltid är inkopplat får man skruva loss fotplattan för att sedan dra ut kontakten. Tillverkaren rekommenderar att batterier skall underhåll-laddas cirka 1 timma varje månad.

Skicka Ditt meddelande här!